Vi har ett mycket roligt och framgångsrikt år att blicka tillbaka på med en lång rad fina resultat för GruffweRijs avkommor och deras förare.

Sommaren 2006 korades inte mindre än 3 utställningschampions och 1 lydnadsdiplomtitel.
Hösten blev minst lika bra med 2 jaktchampions!

Vi vill tacka er alla för det engagemang ni lägger på era hundar. Vi gläds stort med er och era framgångar!

 



Resumé över GruffweRijs uppfödning 2006
Komplett resultatlista för 2006 längst ner på sidan

~
Januari

Året inleds med en resa för GR Kraka och GR Hedda ner till SKK välbesökta internationella Utställning i Göteborg - My Dog. Anna Aronsson visar mina hundar på bästa sätt. Hedda får sitt allra första cert och placeras som 4:a i btkl. Kraka blir bästa korthår BIR och tilldelas även CACIB.

Dragsäsongen drar igång och Gruffwe Rijs Kakse "Zingo" och Roger gör fina resultat, tar bl a ett dragcert i samband med tävlingarna i Sundsvall.
Debut blir det i linklass för GR Halde med Krister P och GR Hoya med Christer W. Hoya tar fin 3:e plac o 5:eplac.

Foto: GR Hoya och GR Halde debuterar i dragspåret

 


~
Februrari

Dragframgångarna fortsätter och nu blandar sig även GR Hast med Per-Åke L in i leken. "Gamlingen" Sissi - GR Sinmara, från vår första kull visar att krafterna finns kvar också hos henne och gör fina pulkalopp med husse Peter Bergkvist.

För "Zingo" GR Kakse och Roger blir det ytterliggare certpoäng.

Foto: GR Kakse tar dragcert och certpoäng under vintern.

 

~
Mars

SM drag går av stapeln i Östersund och där tar GR Hoya och Christer W en fin 18:e placering lina. "Zingo" GR Kakse presterar en mycket fin avslutande stafett för lag Härnösand i lag-SM och kör in på 3:e bästa sträcktiden.

Premiär i jaktklass blir det för GR Hamlet, Hrimma o Kirak på SVK Östras utställning utanför Uppsala i mars. Hamlet och Kirak får båda sina första cert och placeras som 3:e o 4:e bhkl. Kraka vinner championklassen och blir slutligen BIM.

Under MSVKs årsmöte delas avdelningens vandringspris Allroundpriset "Kniven" ut till GR Hamlet och Hibbe för bästa resultat utställning-viltspår-jaktprov 2005.

Foto: GR Hrimma visas på ÖSVK utställning i mars

 


 


~
April

En fjällvecka med hundträning och prov i Mittådalen planeras. GR Hast med familj och vi drar upp till fjälls men vi avböjer provstart då föret visar sig vara mycket svårt. Trevliga dagar blir det dock.
Jag GR Hedda och GR Kraka far senare ner till Öland och får där riktigt fina dagar och fin matchning mot min arbetskollegas pointrar.

GR Hella visar fina takter på SVK Västsvenskas fält-KM men slås ut innan finalsläpp.

GR Hedda startar fältprov utanför Västerås och fixar fina fältbetyget 7 i ökl trots att förhållandena är riktigt knepiga och fåglarna är allt annat än lätta.

Foto: Hedda erövrar fältbetyg 7 ökl

~
Maj


Gruffwe Rijs Kirak visas av Åse P på SVK Småland Östergötlands utställning och blir 2:a bkl och tar sitt andra raka certet.
Några veckor senare är det dags igen då GR Kirak visas på SVKs Riksutställning. I konkurrens med svenska, norska och finska hundar blir han 3:e bästa hane, får sitt tredje cert och titeln Svensk Utställningschampion.

För GR Kraka går det också riktigt bra. Visad av Anna Aronsson utses hon till vackraste korthårstik och blir BIM i hård nordisk konkurrens. Ytterliggare flera av Gruffwehundarna visas. Bl a vinner GR Kallak sin klass med 1:a ökl och GR Hamlet får en 1:a i jaktklassen.

Viltspårstart blir det på SVK Mellansvenskas ordinarie prov utanför Rättvik och Kraka tar sitt tredje 1:a pris i ökl.

Foto:
GR Kirak blir Svensk Utställningschampion efter tre raka cert

 

 

 

 

~
Juni

Mycket kurser genomförs, bl a kör vi Fullbruksträffar här i Falun där flera av Gruffwe-ekipagen deltar.

GR Hamlet visas på SKK internationella utställning i Avesta och får sitt andra cert och får dessutom Reserv-Cacib.

På lydnadsplanen visar GR Keron och Robert I framfötterna och tar sitt tredje 1:a pris i lydnadsklass I och får titeln LP I - lydnadsdiplom/titel klass I.

Foto: GR Kallak och Hanna fullbrukstränar

 

~
Juli

Eftersöksproven drar i gång i juli månad. Hedda klarar bruksgrenarna och kan kvittera ut sitt 1:a pris ökl.
Det blir fina resultat även för övriga Gruffwehundar där bl a Halde, Kallak, Kraka och Hast alla presterar full poäng i sina resp klasser. GR Kraka utses till bästa spårhund i ekl i Alfta och GR Hast får ett särskilt omnämnade för bra prestation i samband med starten i Siljansnäs.
Vi gästas av "Zingo" GR Kakse o Vittra-barnbarnet Sarek e. GR Skule som även de gör fina insattser med höga betyg i eftersöksgrenarna i Siljansnäs.

3:e certet blir det för GR Hamlet och Hibbe på SVK Mellansvenskas utställning i Leksand. Hamlet blir därmed Svensk Utställningschampion. Även Hast får mkt fin kritik och sitt första cert. Kraka och Pickabo försvarar sina championtitlar och tilldelas CK och Gruffwe Rijs utses till BIS uppfödarklass och avelsklass.

GR Hedda visas i utställningsringen i Alfta och får sitt andra cert. Knappt två veckor senare är det dags igen när vi far till SKKs internationella utställning i Högbobruk. Hedda blir BIR med cert CACIB o placeras slutligen som 4:a i gruppfinalen bland alla fågelhundar. Hedda blir därmed även hon Svensk Utställningschampion.

Semestertider med lite ledighet och besök av våra valpköpare. "Ozzy" GR Kielas från K-kullen och Olof kommer förbi o hälsar på liksom familjen Jonsson med GR Hira.


Foto:
GR Hamlet och GR Hast får cert i Leksand och Hamlet blir Svensk Utställningschampion.
GR Hedda kvitterar ut 1 ökl efter eftersöksgrenarna och blir senare i juli även hon Svensk Utställningschampion.

 


 


~
Augusti

Mer eftersöksstarter blir det under augusti med bra resultat för GR Hoya- Christer W, GR Hella- Claes H och GR Keron- Robert I som alla tar full pott i ökl och GR Hedda och GR Hamlet i ekl.

I vanlig ordning blir det några tuffa men givande dagar i samband med ripinventeringen för min och hundarnas del. Tillgången visar sig vara bättre än bottenåret 2005.

En fältträningsdag som uppvärmning inför jakten blir det för Gruffwegänget hos Mats Forslund i Tierp strax före premiären och hundarna visar att formen är på topp.

Foto: GR Halde o Krister finslipar formen i Tierp

 

~
September

Jag, Kraka o Hedda far på ripjakt till fjälls tillsammans med Åse o GR Kirak. Jättetrevliga dagar med spännande helikopterflygning, skapligt med fågel och duktiga hundar.

Höstens första jaktprovstart sker i Mittådalen och Gruffwe Rijs får en 100% utdelning första dagen med alla hundar till pris. GR Kraka tar sin första elitetta och GR Hamlet en elittrea. GR Halde, GR Hedda och GR Hast tar alla en 2:a i ökl. Skyttarnas pris får jag den stora äran att motta för min och hundarnas prestation den första dagen.
Under dag två startar GR Kraka och GR Hamlet. Hamlet blir bästa elithund med 1:a pris och Kraka får en 2:a i samma klass.

Mer kurser och jakt blir det i olika former. Kraka och jag deltar på Fullbruksutbildningen på Bolunda. Kraka och Hedda medverkar även på Hargs eftersöksjakt på änder där de gör fina insatser.

Foto: Ripjakt 2007

 

 


~
Oktober

Oktober bjuder på en lång rad mycket fina jaktprovsresultat.

Månaden inleds med att GR Hella- och Claes tar en 1:a i ökl fältprov i Västsvenska. GR Hast och Britt en 2:a och GR Halde och Krister P en 3:a på fältprov i Mellansvenska. För GR Hamlet och Hibbe blir det fortsatt fina resultat i elitklass, en 2:a i ekl på fjäll i Mittådalen och en 2:a på fält utanför Västerås där även GR Hedda tar en 2:a i ökl..

Ett fint 1:a pris i ekl blir det för GR Kirak och Åse på fält i Enköping som följs av ett 2:a pris på Mellansvenskas avslutande prov i Örebro. På samma prov tar GR Hoya- Christer W, GR Halde o GR Hella alla varsit 3:e pris ökl och GR Hedda ett 2:a pris i samma klass.
7 av 9 syskon är nu meriterade i H-kullen!

Fjällprovstart i snöväder blir det för GR Hamlet och GR Kraka där Hamlet får en 3:a ekl. GR Kraka tar sin andra 1:a i elitklass och blir vår uppfödnings första Jaktchampion!

Foto:
GR Hoya och GR Hella under höstens fältjakt
GR Kraka tar sin andra 1:a ekl fjäll och blir Svensk Jaktchampion

~
November

November ägnas åt jakt och rapporter kommer från duktiga Gruffwe hundar som går bra både i skog, på fjäll och fält. Ytterliggare provstarter på fält blir det för GR Hoya o GR Hamlet. För Hoya blir det en 3:a i ökl och Hamlet gör riktigt bra ifrån sig på fälten i Örebro och får sin andra 1:a ekl och blir vid 2,5 års ålder dubbelchampion -Svensk Jaktchampion och sedan tidigare utställningschampion!

Foto:
GR Hamlet erövrar 1:a pris ekl fält och blir Svensk Jaktchampion

 

~
December

December är här o snön lyser med sin frånvaro. GR Keron- Robert I och GR Hedda tar chansen och startas på fältprov i Västerås. För Keron är det första starten på detta underlag och som den jaktkloka hund han är lär han sig allt eftersom dagen går, hur fälthönsen ska tas och belönas med ett 2:a pris efter fint arbete på fasan med fällning. En 2:a blir det även för Hedda.

Kraka påbörjar sitt löp och vi avslutar året med ett besök hos hanhunden SJCH Juniper och parning mellan honom o Kraka.

Foto: GR Keron går till pris på sin första provstart på fält. Tidigare under sommaren erövrade han titeln LPI -lydnadsdiplom klass1


GRUFFWE RIJS-EKIPAGENS RESULTAT UNDER 2006

Gruffwe Rijs Hamlet
Hibbe Siebenfreund o
Jennifer Törnqvist

Jpr: 2x1:a ekl fjäll + fält, 2x2:a ekl fjäll + fält, 2x3:a ekl fjäll
Utst: 3x certifikat jaktklass, 1 jaktklass, R-CACIB
Övrigt: SJCH - Svensk Jaktchampion, SUCH - Svensk Utställningschampion
Gruffwe Rijs Halde
Anita o Krister Pettersson



Jpr: 2:a ökl fjäll, 2x3:a ökl fält
Utst: 1ökl, 2 ökl
Övrigt: Mentalbeskriven i SBK
Gruffwe Rijs Hast
Britt Lindberg


Jpr: 2x2:a ökl fjäll + fält
Utst: certifikat jaktklass, 2x2 jaktklass
HD-rtg A Armb ua

Gruffwe Rijs Hoya
Christer Wennsten

Jpr: 2x 3:a ökl fält
Drag:
18 plac SM lina -06
Gruffwe Rijs Hedda
Marika Ericson



Jpr: 1:a ökl fält, 4x2:a fjäll + fält
Utst: 3xcert jaktklass, CACIB, BIG-4, 1 ökl Norge, 3x2 jaktklass
Övrigt: SUCH - Svensk Utställningschampion
Gruffwe Rijs Hella
Claes Håkansson

Jpr: 1:a ökl fält, 2:a ökl fält, 3:a ökl fält
HD-rtg B

Övrigt: Mentalbeskriven i SVK
Gruffwe Rijs Hrimma
Annika Eriksson


Utst: 2 jaktklass

Gruffwe Rijs Kakse
Roger Sjödin

Jpr: 9-10 eftersök ökl
Utst: 2 ökl
Drag:
Dragprovscertifikat, 12 plac SM lina -06
Gruffwe Rijs Kallak
Hans o Hanna Jernberg
Jpr: 10-10 eftersök ökl
Utst: 1 ökl
Gruffwe Rijs Keron
Robert o Sebastian Isaksson


Jpr: 2:a ökl fält
Lydnad: 1:a Lydnadsklass I
Övrigt: LP - lydnadsdiplom/titel klass I
Gruffwe Rijs Kirak
Åse Pfeiff


Jpr: 1:a ekl fält, 2:a ekl fält
Utst: 3x certifikat jaktklass
Övrigt: SUCH - Svensk Utställningschampion
Gruffwe Rijs Kraka
Marika Ericson


Jpr: 2x1:a ekl fjäll, 2x2:a ekl fjäll + fält, provbäst ekl-spår eftersök
Utst:4 xCK chkl, 2xBIM, BIR, CACIB, R-CACIB
Viltspårpr: 1:a ökl
Övrigt: SJCH-Svensk Jaktchampion, Bästa kh-tik Riksutställning 2006