Fem månader gamla träffades c-syskonen i Fredriksberg för en heldag med träning för Karin Rabe.

 

VALPTRÄFF MED C-KULLEN HÖSTEN 2009


I riktigt ruskväder bar det iväg för att möta upp valparna från Gruffwe Rijs senaste kull. Instruktören Karin Rabe skulle hjälpa oss under dagen och när vi närmade oss höjderna i hennes hemtrakter Fredriksberg, låg naturen insvept i ett jullikt snötäcke. Dock hann det smälta undan innan vi drog igång och vi fick en fin om än gråmulen dag.

7 av de 10 syskonen hade möjligheten att komma, det var lite i längsta laget för de tre övriga med över 100 mil enkel väg! Dessutom fick vi även sällskap av "storebrorsorna" Akkar och Axxo från A-kullen. Förutom dem deltog även ytterliggare ett par korthår, en stövare, cavalier och engelsk setter.

Det är alltid spännande att få se "sina" valpar igen och i detta gäng var det flera som jag bara sett foton av sedan flytten till nya hemmen i somras. Förväntningarna uppfylldes med råge! - ett jättetrevligt gäng snygga valpar som har lätt för att lära och vara till lags och fullt fokuserade på sina uppgifter hela dagen igenom. Men med så duktiga ambitiösa valpköpare så är det förstås inte konstigt!

Det är ett fantastiskt privilegium att få Karins hjälp. Hon är en erkänd skicklig instruktör och ofta anlitad av Vorstehklubben och oerhört duktig på att läsa hund och förmedla sina kunskaper till hundförarna. Det gäller ju att veta hur man ska agera för att ens hund ska förstå vad man menar, att få hunden i rätt sinnestillstånd och se sin förare som den naturlige flockledaren.
Att berömma vid rätt tidpunkt liksom att korrigera på rätt sätt är inte alltid det lättaste. Men med Karins hjälp så blev det väldigt enkelt att föra hund!

Övningar att få hundförare och hund att jobba som ett team genomsyrade dagen där följsamhet i alla möjliga situationer praktiserades liksom inkallning, passivitet mm mm.
Jätteroligt att få träffa er alla igen och som uppfödare kan man inte vara annat än stolt. Ni har gjort ett toppenfint jobb med era hundar! Stort tack till er för att ni ville komma. Och ett stort tack Karin för din gästfrihet och att du ställer upp och hjälper oss.


Kullträff med c-gänget
24 okt 2009
På väg till träningsmarken
Tusse (Caliente) o Erik
Stoja (Chirippa) inkallas av Lasse.Svea (Caramba) o Ann-MarieUlrika kallar in Lycka (Cresta)
Passivitet, Akkar o AxxoCazar o ChristerLinförighetsövningar
Kast med liten boll, Lasse - ErikUlrika - Ann-MarieMotiverad! Inkallning.
Säfsnäsharen o LyckaSolda (Caracca) betraktar "haren"Solda, inkallning genom gruppen
"Gå bakom" på snorhal spång!Riva (Carerra) i fin kontakt med IngelaKarin. Axxo o Pelle
Solda-Eva, Mats-Akkar, Erik-TusseSvea o "haren"bollkastning, Riva o Lycka

C-syskon som deltog i oktoberträffen:
Fr vänster: Solda-Eva, Lycka-Ulrika, Tusse-Erik, Riva-Ingela, Stoja-Lasse, Cazar-Christer. Saknas Svea-Ann-Marie.