Gruffwe Rijs kennelläger anordnades första helgen i juni.
Vi blev ett stort gäng som huserade på fd Skogshögskolans marker och lokaler i Garpenberg.

Foto: Marika o Hibbe

 

GRUFFWE-LÄGER 2005



4-5 juni samlades vi i Garpenberg och ägnde en helhelg åt hundträning och trevlig samvaro. Till vår hjälp hade vi bjudit in Vorstehklubbens samt Retrieverklubbens instruktörer Karin Rabe och Reine Hansson.

Hela H-gänget förutom Ella (GR Hella) vars familj gick i väntans tider (det blev en lillhusse veckan därpå-GRATTTIS!) hade slutit upp. Gänget var även förstärkt av K-kullen i form av GR Kirak och Kraka samt vår skytteinstruktör Jens med sambo Linda och deras korthår.
Det blir ju lätt en "ovana" att samla på sig fler hundar med tidens gång och även de äldre hundarna i H-familjerna fick chansen till lite träning denna helg. Allt som allt ett tjugotal personer och närmare 15 hundar.
Skogshögskolans fd elevhem samt marker och vatten i anslutning till förläggningen passade oss perfekt för våra ändamål.

Under lördagen ägnades träningen åt kontakt och förståelse mellan hund och förare inbakat i olika stadge- och lydnadsövningar. Karin med sin mångåriga erfarenhet och stora intresse för hundars mentalitet lärde oss många nyttigheter.

Hibbe och Hamlet
Christer med Hoya och Pia med Kessy Brorsorna Hardy och Halde snackar lite hundspråk Uppställning i regnvädret

Efter lunchen förflyttade vi oss ut i terrängen och höll en allmän genomgång av eftersöksgrenarnas provregler.
Hedda visade hur det kan gå till och vad man kan råka utför för stöttestenar. Därefter fick alla prova på de båda momenten.
Regnet fortsatte strila och badtemperaturen inbjöd inte direkt till bad för oss tvåbenta. Hundarna var dock mindre kinkiga och hämtade i de flesta fall in måsen till land.

Jens Eliasson gav oss även möjlighet till privat skyttelektion och inpassning av bössan. Jag tyckte han sa att tjejgänget var något bättre än killarna!? Eller?

Släpspår unghundsklass - Hedda visade hur det kan gå till. Linda och Kvarnbrantens Ilex Åse, Kirak och lillhusse
Vår instruktör Karin med egna hunden Torsten Vattenapport - Hira
.
Kirak
.
Som hundförare gäller det att inte tveka oavsett vattentemperatur
Hardy
.
Blöt kram av matte efter bra apportjobb
Vattenpassion +5 visade Hexas lillhusse Tim upp, ivrigt påhejad av lillmatte Tove.

Under söndagen gästades vi av Reine Hansson. Fortsatt apporteringsövningar på land även om det nästan blev som vattenarbete då regnet ihärdigt höll i sig i dagarna två. Betoningen blev att ligga på att dela upp apporteringen i sina många olika beståndsdelar och träna var del för sig. Också att nyttja hundarnas naturliga instinkter och beteenden för att spontant vilja apportera och lämna till sin förare.

Söndagens instruktör - Reine Hansson Britt, Hardy och Reine
.
Snabb ingång till föraren, Hamlet o Hibbe. Halde tar sig en tupplur
.
Medfödd jaktinstinkt... ...att fånga bytet! Det kan bli väl mycket hundsnack! Vår skytteinstruktör Jens
Fiona och Carita Annika och Hrimma Hira och Hans Kraka och Hedda

Vad vore en träningshelg utan god mat? Min egen förmåga på det planet är lite klent så istället hade Falu Djursjukhus husmor Maggan Busk, försett oss med fantastiska grytor, gratänger och bakverk.
Vår planerade grillafton på stranden spolierades av regnvädret men det blev minst lika trevligt att äta runt stora köksbordet och det bjöds på många glada skratt.

Tanken med helgen förutom glatt och trevligt umgänge var att få en liten plattform att stå på inför sommarens stundande eftersöksprov. Karins och Reines råd och tips blir bra hjälp att arbeta efter under vår fortsatta träning.

Jätteroligt att vi blev så många och att helgen uppskattades. Det inspirerar till fortsatta träffar.
Stort tack till våra instruktörer Karin, Reine och Jens för en mycket trevlig och givande helg!