Minisemester och midsommarfirande i husvagn.

Fortsätt läs nedan...


<< TILLBAKA TILL GALLERIET
 

MINISEMESTER I HUSVAGN


Midsommar och blomsterprakt -
Hedda omgiven av Dalarnas landskapsblomma Ängsklockan


Hundarna trivdes bra i husvagnen.


Tiondelen senare hoppar Hedda ner i bäckens forsande virvlar.


Tsatsa har alltid varit fascinerad av undervattensfiske.


Hedda i ryggsäcken under våra strövtåg.

Roffe, jag och hundarna begav oss på en liten "minisemester" med husvagn under midsommaren för att testa vagnens alla finesser och ev brister. Det hela fick en lätt prägel av Janne Långbens och Kalle Ankas husvagnssemester.
Roffe den kloke, förespråkade camping på just campingplats, medan jag höll för en mer naturnära upplevelse. Det slutade med att vi med kartboken uppslagen begav vi oss in i Dalarnas vildmark för att finna lugn och ro långt från civilisationen. Mygg kan ju vara besvärliga så vi beslöt att söka oss upp i högre terräng. Vad som inte gick att utläsa av kartboken var att de slingrande små grusvägarna var rejält leriga och hala utav skyfallen som avlöst varann sista dygnet. Stigningen var också rejält brant och den väg jag tänkt vi skulle svänga av på, var absolut inte anpassad för låggående personbil med efterföljande släp. Vi fick fortsätta framåt för att finna en vändbar plats vilket skulle visa sig vara mitt uppå en fäbodvall där mängder med folk och diverse fäboddjur samlats. Enda vändbara stället var på deras majstångsplats där alla nu väntade inför majstångens resning. Något generande!

Nåväl, färden fortsatte med bilens hjul lätt spinnande i lervällingen. Så småningom var vi åter på farbar väg = asfalterad. Trots dagens tidigare upplevelse beslöt vi oss att svänga av på en ny grusväg, som enligt kartan vackert skulle slingra sig efter Västerdalälven. Kartboken hade dock inte tagit med alla detaljer. Slutligen visste vi inte var vi befann oss. Någon älv såg vi då rakt inte till. Vi parkerade på en mötesficka och beslöt att rasta av hundarna och samtidigt till fot utforska var vår väg egentligen begav sig. Några hundratal meter längre bort svängde den och där glittrade älven med en perfekt plats för oss och vårt husvagnsekipage. Humöret var åter på topp.

Vi installerade oss och intog lite middag. Roffe som är en mycket händig tekniker hade veckorna innan tillbringat timtal i vagnen för att fixa iordning diverse bekvämligheter bl a TV. Nu var det bara så att lilla Hedda som är en mycket försigkommen dam, på ca 1/10 sekund lyckats hitta och bita av antennkabeln. Kvällen ägnades istället åt träning med hundarna (stackars Roffe, han måtte ha ett tålamod som inte är av denna värld).

Det blev en lugn och trevlig midsommar med strövtåg och bäckbad (för hundarna) och nästföljande dag bar det av hemåt. Vår bristfälliga karta la vi undan när det visade sig att, vi som trott att vi var milsvida från folk och bebyggelse, bara campat ca 1 km från närmaste samhälle! Nåväl, lyckligt ovetande hade vi en mycket fin midsommarafton invid älvens brusande vatten.

Inför nästa tur kommer vi införskaffa ny bilatlas!